A FAE-ART MŰVÉSZCSOPORT MUNKÁSSÁGA

25.07.2021

Mi a művészet?

   A művészet meghatározása arra a szóra utal, amely kifejezések azoknak az embereknek készültek, akik érzékeny világképet próbáltak bemutatni. Ami a művészet, olyan fogalom, amely magában foglalja az emberi test összes felismerését, hogy érzékeny világlátást fejezzen ki a világról, legyen az valós vagy képzeletbeli. Meghatározása különböző erőforrásokra érvényes, plasztikusak, hangosak vagy nyelviek lehetnek, ideák, érzelmek, észlelések és szenzációk kifejezése érdekében, például az absztrakcionizmus, amely torz vizuális nyelvet használ. Alapvetően a művészet mibenlétének meghatározása néhány felosztásból áll, a legismertebbek és a legelterjedtebbek: irodalom, amelyben különböző hosszú élettartamú történeteket különböző módon ábrázolnak, emellett finomít néhány szempontot az írás szépítésére.

Mi a képzőművészet?

   A képzőművészet az esztétikai tudományágak együttesére utal, amelyeket az idők során tökéletesítettek. Valójában ezek mindegyike széles technikai repertoárral rendelkezik, amelynek elsajátításához sok odaadás, fegyelem és bizonyos fokú készség szükséges. A művészet vagy a képzőművészet típusai közül megemlíthető a zene, az építészet, az irodalom, a festészet és a tánc. Ezeknek minden társadalomban volt olyan fejlettségi foka és jelentősége, amelyet a görög kultúrában gyakorolt, ahol nagyszerű kihívásokkal szembesültek, és ettől a pillanattól kezdve az ókorban alkalmazott és összegyűjtött technikák megmaradtak. örökségét, időben hozzáadva a relevancia új elemeit. A képzőművészetet azért hozták létre, hogy a korabeli esztétikai kritériumok alapján utaljanak a főbb művészeti formákra. 1746-ban Charles Batteux megjelent egy könyvben (a képzőművészet egyetlen elvre redukálva), amely ezeket ötbe sorolta (festészet, szobrászat, tánc, zene és költészet), egy másik könyv ennek az ihletnek az alapján a " The Art of War ".  

    Ez a lista változatos volt, beépítette a színházat, az irodalmat, a mozit, sőt a retorikát is. Ez utóbbit ma alig ismerik el a képzőművészet egyikeként. A színház és a költészet mint képzőművészet magába az irodalom kategóriájába sorolható. Ma hét hagyományos képzőművészet létezik: építészet, mozi, tánc, szobrászat, irodalom, zene és festészet.

     Bizonyos értelemben fenntartható, hogy a művészet fogalma a főbb művészetek viszonylagos szinonimája, mivel megkülönböztethetők azoktól a kisebb művészetektől, amelyeket a kézműves termékek és a hasznos tárgyak megnevezésében használnak.

    Ebből a szempontból a képzőművészet magában foglalja a főbb művészeteket és másokat. Azt mondják, hogy ami az összes képzőművészetet egyesíti, az az ideális, hogy a ritmus, az egyensúly és a harmónia megteremtésével rögzítse a kompozícióban a szépséget. Ezt a kritériumot azonban nem mindig tartják be minden művészi alkotásban.


                                                                                                                                                    Ozsvald Zoltán

              

A KÉPZŐMŰVÉSZET VILÁGÁBÓL